Over mij

OVER MIJ


Ik ben Natalie Hoogland-Bimmel. Nuchter, eerlijk en vakkundig, geschoold in de chinese geneeskunde én een ervaren acupuncturist. Ik help je graag om jouw lichaam terug in balans te brengen.

MIJN VERHAALOp mijn 14e jaar kwam ik voor het eerst in aanraking met acupunctuur. Mijn vader (de nuchterheid zelf) had zich laten behandelen door een acupuncturist. Het resulaat was verbluffend, zijn woorden waren dan ook: Bijzonder vak dat acupunctuur, het helpt echt! Op dat moment zat ik op het middelbaaronderwijs en zocht een snuffelstage. Bij acupuncturist Maria Geers van San Bao mocht ik een week meelopen. Daar is mijn intresse & liefde voor het vak onstaan. Op dat moment was het voor mij duidelijk, ik word acupuncturist! 


Het is een vak waarin je continu blijft leren en groeien. Het zelfhelend vermogen en de magie van de naalden. Soms is het eigenlijk niet te verklaren wat er precies gebeurt, en dat vind ik juist zo mooi. Door het zelfhelend vermogen te stimuleren, kan je lichaam klachten zelf gaan oplossen.  


Door de jaren heen is de praktijk uitgebreid. Ik bied ondertussen ook verschillende cosmetische (lichamelijke)behandelingen aan. Na 6.5 jaar werd mijn praktijk ruimte aan de Middenweg te klein, hierdoor heb ik een nieuwe stap gezet. Ik ben November 2020 met mijn praktijk verhuist naar Beukenlaan 2K in Heerhugowaard. Spannend maar ook heel leuk! De ruimte is casco opgeleverd en heb ik volledig naar eigen inzicht & wensen kunnen invullen. De sfeer van de praktijk zou ik omschrijven als een lichte fijne ruimte, een tikkeltje chique, maar vooral warme huiskamer uitstraling.KENNIS


Belangrijk vind ik om mijzelf te blijven ontwikkelen & ontplooien. Mijn kennis en kunde hou ik up-to-date door met veel plezier jaarlijks verschillende bijscholingen, workshops en congressen te volgen.

Opleidingen en diploma's:


Schoonheidsspecialiste & visagiste, Haarlemse akademie

Algemene medisch basisopleiding, TCMA

Acupunctuur, TCMA

Gewichtsconsulente, Laudius

Chinfood-Chinese voedingsopleiding, Total health

C-pion medische bassis kennis, TCMA


Gevolgde bijscholingen:

 

Darm-en vaginaal microbioom, hygiene, antibiotica en resistentie, TCMA

Cosmetisch acupunctuur, TCM Postgraduate

Dermatologie voor acupuncturisten, Qing bai

Gelaatsdiagnostiek, Qing bai

Phyto 5 level 1 & 2, Mink bc

Chromalift & ageless, Mink bc

Masterclass 5 elementen leer en psychosomatiek, Brechtje Segbrets

De kracht van plantaardige voeding bij het voorkomen en behandelen van chronische ziekten, TCMA

Depressie, bipolariteit, suicide, TCMA

Sporten op het randje en erover; de meest voorkomende sportblessures en hun behandeling, TCMA

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel I, Qing bai

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel II, Qing bai

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III, Qing bai

Benadering van alledaagse klachten: Vermoeidheid, Qing bai

COVID Longaandoeningen behandelen met balans methode, Qing bai