Acupunctuur

Acupunctuur in Heerhugowaard

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze, waarbij op acupunctuurpunten hele fijne steriele naaldjes oppervlakkig in je huid worden gezet. Acupunctuur stimuleert je lichaam, zodat het zich op geheel natuurlijke wijze herstelt van disbalans, aandoeningen en ziektes. 


In ons lichaam is er een continue stroom van energie. Deze energie circuleert door het lichaam via energiebanen, deze energiebanen worden meridianen genoemd. De meridianen zijn zowel met elkaar als met de organen en de geest verbonden. Samen vormen ze een complex netwerk dat voor de gehele energiedoorstroming in het lichaam zorgt. Als een meridiaan – om welke reden dan ook – wordt geblokkeerd, dan is het gevolg daarvan te vergelijken met die van een dam in een rivier: de energie stroomt niet verder en daardoor worden delen van je lichaam niet voldoende gevoed met energie. Dat veroorzaakt klachten van diverse aard.

Door hele fijne naaldjes op bepaalde acupunctuurpunten te zetten heffen we deze blokkades op. Daardoor komt de natuurlijke stroming van energie weer op gang, waardoor je lichaam (zichzelf) op natuurlijke wijze herstelt.


Acupunctuur word al eeuwenlang toegepast. Ook in Nederland ontdekken steeds meer mensen de helende werking ervan. 


Persoonlijk behandelplan

 

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid je klachten en je wensen. Een persoonlijkbehandelplan komt hier uit voort, iedereen is namelijk uniek. Samen gaan wij aan de slag gaan met je gezondheid. Ik kijk daarbij altijd naar het totaalplaatje: naar fysieke en mentale  klachten. Daarbij neem ik niet alleen de symptomen mee, maar ook de oorzaak. Zodat je ook op de langere termijn vrij blijft van klachten.


Behandeling


Tijdens de acupunctuurbehandeling lig je op een comfortabele behandeltafel met een deken over je heen. Je schoenen en sokken zijn uit. Soms is het nodig om wat meer kleding uit te doen. 


Op basis van ons gesprek kies ik acupunctuurpunten voor je behandeling. De ultradunne steriele naaldjes zijn vrijwel pijnloos met plaatsen. Deze blijven ongeveer een half uur inwerken. Je zult merken dat je lichaam door de regulering van Qi gaat ontspannen.


Het kan zijn dat ik de acupunctuur combineer met verwarmende moxa, of cupping indien dit nodig is.


Bijna alle clienten ervaren een acupunctuurbehandeling als erg ontspannend.

Bij welke klachten in te zetten?


Hoe veel behandelingen?

Dit is voor ieder persoon anders en hangt er vaak ook van af hoe lang de klachten al aanwezig zijn. Vaak ervaar je al tijdens, of snel na de behandeling dat er iets verandert aan je klacht. Dat is enorm motiverend. Voor een blijvende verbetering zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Ik laat je de eerste paar keer vaak 1x per week langskomen. Daarna komt er een steeds langere tijd tussen de behandelingen. 


Gemiddeld zijn mensen 4 tot 8 behandelingen bij me voor één klacht. Voor sommige klachten is het raadzaam om voor ‘onderhoud’ te blijven komen, bijvoorbeeld om de zes weken, of ieder kwartaal.


Word acupunctuur vergoed?

Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je bij de meeste zorgverzekeraars een deel van de acupunctuurbehandeling vergoed, omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging NVA. Een vergoeding uit de aanvullende verzekering gaat niet af van je eigen risico. Informeer bij je zorgverzekeraar wat de exacte vergoeding is die bij jouw pakket hoort.

Met mijn praktijk ben ik aangesloten bij beroepsvereniging NVA. Het NVA staat garant voor de hoge kwaliteit van de beroepsuitoefening van de bij haar aangesloten acupuncturisten.


Ook voldoet mijn praktijk aan alle eisen van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz). Ik ben daarvoor als acupuncturist aangesloten bij Stichting Zorggeschil.